4 Şubat 2011

Yeşil Otlu Köfteler



Ne lazım?
500 gr. kıyma
150 gr. galeta unu
1 yumurta
2 dal taze biberiye
2 dal taze kişniş
2 dal taze kekik
2 dal taze soğan
100 gr. Un
Tuz, karabiber

Arife tarif
  • Kıyma, yumurta ve galeta ununu bir kaba alın.
  • Taze soğanı ve tüm taze otları olabildiğince incecik kıyın ve kıymalı harca ekleyin.
  • Tuz ve karabiberini ekleyin.
  • Elinizle yuvarlayarak ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın.
  • Bir tepsiye ya da geniş bir tabak ya da tencereye unu yayın. Köfteleri unun üzerine alın ve ileri geri sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayın. (Un ile kaplamak çıtır köfteler elde etmenizi sağlayacak)
  • Fazla onu silkeleyin ve köfteleri en 30 dakika derin dondurucuda bekletin.Çıkarınca ayçiçek yağında kızartın ve dilerseniz tatlı ekşi sos ile servis yapın.
(Tarif:MSA)

Hiç yorum yok: