24 Mart 2013

Çikolatalı Viennese

Ne lazım?
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
100 gr. bitter çikolata
1/3 su bardağı süt
100 gr. bitter çikolata ( süslemek için)

Arife tarif
Çikolatayı benmari usülü eritin.
Tereyağı ve pudra şekerini mikser ile çırpın. Vanilya, un ve k.tozunu ekleyin.
Süt ve erittiğiniz çikolatayı da ekleyin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamur çok akışkan olduysa bir sıkma torbası ile eğer daha katı ise elinizle resimdeki gibi şekil verin.
170 derede önceden ısıtılmış fırında 12-15 dk. pişirin.
Süslemek için ayırdığınız çikolatayı da benmari şekilde eritip, soğumuş kurabiyeleri önce erimiş çikolataya sonra toz fıstığa batırıp soğumaya bırakın.


Bunların hepsini bir kavanoza koyun. Her gün akşam kahvenizin yanında sadece bi tane yemeye çalışarak iradenizi sınayın! 
 

Hiç yorum yok: