26 Şubat 2012

ÇAM FISTIKLI MAŞ FASULYESİ PİYAZI





Bu salatanın renkleri bile içimi açıyor. Fasulye, nar ve çam fıstığı inanılmaz yakışıyor. Maş fasulyesi de ne? diye yeni tadlara kapalı olan gelenekselciler, yerine soya fasulyesi veya mercimek ile de deneyebilir. Bu kadar güzel olur mu? diye soranlar: sorumluluk almam!






Ne lazım?
½ su bardağı çam fıstığı
2 su bardağı maş fasulyesi
2 adet kırmızıbiber
2 adet sivri biber
1 demet maydanoz
½ demet taze soğan
½ demet taze sarımsak
Nar ekşisi, Zyağı, Tuz  

Üzerine:
1 çay bardağı çam fıstığı, 
1 adet nar
                                                                                                                                         
Arife tarif:
Fasulyeleri haşlayın. Kırmızı ve sivri biberi incecik, minik parçalar halinde doğrayın. Maydanoz, taze soğan ve sarımsağı incecik kıyın. Çam fıstığını yağsız olarak teflon tavada kavurun, biraz renkleri değişecek, yanmasınlar dikkat edin. Tüm malzemeyi tuz, yağ ve bol nar ekşisi ile harmanlayın. Üzerine ayıkladığınız nar ve çam fıstığını (kavrulmamış olan) serpin.

Üff noktası:

-4 kişiyseniz bu ölçüleri yarım yapın çünkü çok oluyor. Tarif 8 kişilik.

-Taze sarımsak yerine 1 kaç diş normal sarımsak da kullnabilirsiniz.

-Maş fasulyesi her semtin çarşısında bakliyat satan dükkânlarda vardır. Hipermarketlerin açık bakliyat kısmında da var. 

-Maş fasulyesi çabuk haşlanıyor dikkat edin lapa olmasın. Sık sık kontrol edin.

-Çam fıstığı biraz pahalı malum, o yüzden miktarını azaltarak kullanabilirsiniz.

2 yorum:

zeymuran dedi ki...

salata nefis gorunuyor ellerıne sağlık

Çiğdem Bağbakan Çağan dedi ki...

Selamlar!! Elinize sağlık çok güzel bir blog hazırlamışsınız. Ben de benzer bir yola girmek üzereyim. Sizin için uygun düşerse konuşmayı çok isterim. cigdembagbakan@yahoo.com'a telefonunuzu bırakabilir misiniz? Konuşup fikirlerinizi almak beni çok mutlu edecek.

Sevgiler, iyi çalışmalar