9 Kasım 2011

HUMMINGBIRD CAKE





Ne lazım?
300 gr. toz şeker
3 yumurta
300 ml. ayçiçek yağı
270 gr. soyulmuş ve ezilmiş muz (3 orta boy)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
300 gr. un
½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya (sıvı yoksa toz da olur: 1 paket)
100 gr. küp doğranmış taze (veya konserve) ananas
100 gr. irice dövülmüş ceviz, bulursanız pecan cevizi


Üzeri için;
125 gr.krem peynir (oda sıcaklığında) 
300 gr. pudra şekeri
50 gr. tereyağ (oda sıcaklığında iyice yumuşamış)

Arife tarif
Şeker, sıvı yağ, yumurta, muz ve tarçını bir kaba koyup mikser ile çırpın.
Un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı ekleyin ve karışana dek çırpın.
Karışıma ananas ve cevizi ekleyin. Bir kaşıkla karışıma yedirin.
Yağlanmış (tercihen yuvarlak) kek kalıbına koyup, 170C fırında 25-30 dakika pişirin. (dilerseniz 20 cm. çapında 3 ayrı kalıp da kullanabilir, 3 tane küçük kek elde edebilirsiniz)
Üzeri için ( bu arada ben krem peynir olarak Pınar Beyaz kullanıyorum) tüm malzemeyi iyice çırpın ve kek soğuduktan sonra ister ikiye/üçe bölüp (ya da 3 ayrı kek yaptıysanız onların aralarına) ara katlarına ve üzerine sürün. Ceviz ile süsleyin.



Amerikan tarzı pastanelerin/cafelerin vitrinlerinde gördüğünüz dev bir kekiniz oluyor.

1 yorum:

selma tamer dedi ki...

elıne sağlık cokguzel buruyor bendede cekılıs katılmak ıstersen zıyaret et