12 Şubat 2011

JAMBONLU RULO KREP

Hani bazen "o"ndan yiyebilmek ve midenizde yer kalması için başka şeylerden feragat edersiniz. İşte bu "o"nlardan!

Pişirdiklerinizin damağa olduğu kadar göze de hitap etmesi lazım ya..Tek atımlık bu jambonlu rulolar sadece bu iki ihtiyaca hizmet etmekle kalmayıp içindeki malzemeleri değiştirerek yaratıcılığınızı da kullanma imkanı tanıyor. Avokadolu bir sos ve somon füme ile daha sofistike olanını da deneyebilirsiniz. Şu ana kadar kaç adet yaparsam yapayım geriye bir tane bile kaldığını görmedim. 

Ne lazım?
Krep malzemesi;

2 yumurta
½ su bardağı un
1 su bardağı süt
1 fiske tuz
10 gr. tereyağı
Ayçiçek yağı

İç malzemesi;10 dilim dana jambon
100 gr. labne peynir
2 dal taze tarhun otu
1 çay kaşığı hardal



Arife tarif
*Yumurta, un, sütü kaba alıp mikserle çırpın. Tereyağını eiritip, içine ekleyin, tuz ilave edin.

*Krep tavasını ısıtın, çok az ayçicek yağı dökün, bir kepçe kadar krep karışımından alarak tavaya dökün ve sağa sola çevirerek hamuru tavaya yayın. 1 dakika kadar pişirip spatula ile ters çevirin. Sıvı krep hamuru bitene dek devam edin, pişen krepleri bir tabakta bekletin.

*İçi için tarhunu incecik kıyın (bulamadıysanız başka bir ot koyabilir, ya da hiç koymayabilirsiniz), labne peynir ve hardal ile karıştırın.

*Kreplerin bir yüzüne labneli karışımı yayın, üzerine jambonları dizin ve sıkıca rulo yaparak sarın. Srteç filme sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Bütün krepler için aynı işlemi uygulayın.

*Servis yapacağınızda streç filmi açıp, ruloları iki parmak genişliğinde dilim dilim keserek her bir krep rulosuna kürdan batırın.

1 yorum:

Merve Biçer dedi ki...

çok lezzetli gözüküyo bunlar canım çekti valla, eline sağlık ablaların ennn maharetlisi :))