8 Aralık 2012

TAHİNLİ KIYMALI BÖREK



Ne lazım?
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
300 gr.kıyma
2 adet kuru soğan
1 büyük patates
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve kimyon
1/2 demet kıyılmış maydanoz
2 adet yufka

Arife tarif:
1-     Sıvı yağ, tahin ve sodayı karıştırın.
2-     Kıymayı küp doğranmış soğanla kavurun.
3-     Baharatları ekleyip, pişince ocaktan alın ve içerisine çiğ patatesi rendeleyin, doğranmış maydanoz ekleyin.
4-     Yufkanın birini yayın. Üzerine tahinli sostan dökün ve ikinci yufkayı üzerine yayın.
5-     8'e bölüp, elde ettiğiniz her bir üçgenin geniş kenarına kıymalı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın.
6-     Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin ( şart değil)
7-     Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 180 derecede 30 dakika kadar pişirin.

Üff noktası: Kıymalı harcın içine ince çekilmiş ceviz de yakışıyor.

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

kıymalı böreği tahinli denememiştim deneyeyim ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

elidea dedi ki...

Ama ben bu blogu daha önce nasıl görmem blog isminden fikire ve tabiki tariflere hepsi bir harika.
Tahinli tarifleri genelde beğenirim. En kısa zamanda deneyeceğim umarım.