4 Şubat 2011

Karamelize Soğanlı Quesadilla, Yoğurtlu Dip Sos İle



Ne lazım?
2 adet soğan
1 diş sarımsak
30 gr. esmer şeker
6 küçük tortilla ekmeği/lavaş (veya 3 büyük boy)
100 gr. cheddar peyniri ( yoksa taze kaşar olur)


Sos için:
100 gr. süzme yoğurt
1 diş sarımsak
2 gr. toz chilli biberi
Zeytinyağı
Tuz, karabiber

Arife Tarif
  • Soğanları jülyen doğrayın (ince, ince piyazlık da denebilir, küp küp yemeklik değil)
  • Teflon tavanıza bir miktar zeytinyağı alın, önce yüksek ateşte sonra altını kısarak soğanları iyice karamel rengine getirin. Bu esnada sarımsağı da ekleyin.Soğanın yanmaması için sürekli karıştırmanız gerekir.
  • Rengi değişen soğanlara esmer şekeri ekleyin, oldukça koyu kahve bir renk elde edene dek yakmadan karıştırmaya devam edin. Soğanları ateşten alın.
  • Başka bir tavaya tortillanın birini koyun, tavanın altını kısık ateşte açın, üzerine soğanı, üzerine de rendelenmiş cheddar peynirini serpin. Diğer parçayı üzerine kapatın. Biraz ısınınca bir maşa yardımı ile ters çevirin.
  • Yanında servis edeceğiniz yoğurt sosu için tüm malzemeyi karıştırın, quesadillalar ile birlikte servis yapın.
Tortilla ekmekleri bildiğimiz lavaş aslında. Marketlerde paketlenmiş ekmeklerin olduğu reyonda bulabilirsiniz. Küçük boyunu bulamazsanız büyük boyunu bir kasenin ağzı yardımı ile kesebilirsiniz. Veya büyük olarak hazırlayıp pizza gibi dilimleyerek servis edebilirsiniz.

(Tarif:MSA)

Hiç yorum yok: