15 Temmuz 2012

TAZE MAKARNA

İnanın bana o kadar da zor değil. Makinesini aldıktan ve evde bir kez denedikten sonra hazır paketlenmiş makarnaları bir daha yemek istemeyeceksiniz. Ya da benle iyi geçineceksiniz kardeşşşşiimm :p

Ne lazım?
200 gr. un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı zeytinyağ
Tuz
Arife Tarif
-Unu eleyin ki gluteni havalandırmış olun.Unun ortasında bir çukur oluşturun.Bu haliyle un yığını volkanik bir yanardağ görüntüsündedir:)
-Boş kalan ortaya dikkatlice yumurtaları kırın, dışarı taşmasınlar.
-Sonra bir çatal yardımı ile hafifçe çırparak içerden dışa doğru unları yumurtaya yedirmeye başlayın. Hamur toparlanınca eliniz ile yoğurmaya geçin.
-Oldukça sert bir hamurunuz olacak. Arada vücut ısısını dengelemek için elinizi soğuk su ile yıkayıp, yoğurmaya o şekilde devam edin.
-Hamurunuzu 30 dak. Kadar dışarıda üzerine bir bez örterek dinlendirin.
Bundan sonrası makarna makinanıza kalmış. Hamuru en başta 2 veya 3 parçaya ayırın. Bolca unladığını makinadan en kalın ayardan 5 veya 4 no’lu kalınlığa kadar her defasında 2 kez olmak üzere bir hamurunuzu geçirin. Sonra da kesme işlemine geçin. Kestiğiniz makarnaları bolca unlayın. Aynı işlemi diğer hamur parçaları için de tekrarlayın.

Kaynayan tuzlu suda 6-8 dakika kadar haşlayın ve süzün. Aşağıda önerdiğim ya da bundan sonra eklemeyi planladığım sos tarifleri ile servis edebileceğiniz gibi parmesan peyniri rendesi ile de sunabilirsiniz.
Size makinanın nasıl kullanıldığını görebileceğiniz bir de link vereyim: http://pastacuriosity.blogspot.com/2011/01/flat-pastas.html


BOLONEZ SOS
Bu aslında yukarıda Tagliatelle şeklinde kestiğimiz makarnaya pek uygun bir sos değil. Daha ziyade spaghetti ile güzel olacaktır ama elimde bu malzemeler var diye yaptım, çok da fena olmadı hani.

Ne lazım?
2 adet soğan
1 adet havuç
Defne yaprağı
Taze kekik
Kereviz Sapı
Sarımsak
400 gr. kıyma
20 gr. un
2 adet konserve doğranmış domates
150 gr. domates salçası
Tuz, karabiber
Tavuk suyu ya da sıcak su
Parmesan
Zeytinyağı

Arife tarif
• Soğan ve havucu küp küp doğrayıp, 3-4 kaşık zeytinyağında terletiyoruz.
• Sonradan almak üzere içine defne, kereviz sapı ve bir kaç dal kekiği ekliyoruz.
• İnce doğranmış sarımsağı da ekledikden sonra kıymayı içine atıyoruz.
• Kıyma tane tane olana dek kavrulduktan sonra domates, salça ve unu ekliyoruz.
• Tuz, karabiber ve 2 kepçe suyu da ekleyip, 20-30 dakika kadar pişiriyoruz.
• En son baharatları içinden alıyoruz.


Üff Noktası
Defne yaprağı, kereviz sapı gibi baharatlarınız yoksa onlarsız da olur.
Yine üffleyeceksiniz ama tavuk suyu ile çok daha lezzetli oluyor. Bulyonu deneyebilirsiniz, "hiç yoktan iyi seçeneği" olarak.


3 yorum:

Unknown dedi ki...

Hayirli sabahlar cok güzel tarifler var bloguz cok güzel.Ellerinize emeklerinize saglik.

Unknown dedi ki...

Canim blogunuzu takip listeme aliyorum cok güzel degisik tarifleriniz var .Bu blogu diyer arkadaslarimizda görmeli sevgiler canim .

Unknown dedi ki...

ohhh çok güzel görünüyor. takipçiniz olmak istiyorum ama ekleyemedim bir sorun var eklerseniz sevinirim
siyahrujum.blogspot.com