26 Eylül 2010

LİMONLU CHEESECAKE


Tatlılar, özellikle de ağır tatlılar ile arası limoni olanlar için aşağıdaki iki tarifi denemelerini öneririm. Hem hazırlanması kolay tarifler hem de limonun desteğiyle tatlı seviyeleri çok uygun.

Ne lazım?
3 paket Pınar Beyaz Krem peynir (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
220 gr. toz şeker ( 1 su bardağı – tepeleme)
60 gr. Un ( 1/3 su bardağı)
50 gr. limon kabuğu rendesi (4 limon) 
4 yumurta
Az vanilya
1 paket Eti Burçak
35 gr. tereyağı



Arife Tarif
Peynir, şeker ve yumurtayı -mikser ile çırpmadan- karıştırın. (Çırpma teli ile yavaşça)
Bisküvileri rondoda parçalayarak veya bir buzdolabı poşeti içinde sert bir cisim ile ezerek un haline getir. Bisküvileri erimiş tereyağı ile karıştırın.
26 cm.lik kelepçeli kalıbın tabaınına yağlı kağıt ser ve üzerine bisküvi hamurunu pastanın tabanı olacak şekilde döşeyin.
Kalan malzemeyi (un, limon kabuğu, vanilya) peynirli karışıma ekleyin.
Sıvı malzemeyi tabanın üzerine dökün. 150C de 30 dak. kadar pişirin.
Cheesecake'i ister frambuazlı, ister çikolatalı ya da vanilyalı ister hazır ister kendinizin hazırladığı soslarla servis yapabilirsiniz.

Ben bu tarifte limon yerine yeşil olan misket limonu yani lime kullanmayı seviyorum. Hem tadı hem de aroması daha kuvvetli oluyor, daha serin bir lezzet katıyor.

2 yorum:

Anonim dedi ki...

krem peynirin gramajı ne kadar olacak boyları var ya ona göre yapıcamda :)

cookosh dedi ki...

Pınar beyazın küçük olanlarından kullandım, yani paketi 200 gr.