2 Ağustos 2009

“KULAKLI ŞEHRİYE” SALATASI

Karar verdim. Makarna salatası yapıcam.Yeterince farklı kılmak için yeterince yaratıcı bir günümde değilim ama:( Aklıma bir dergide gördüğüm arpa şehriyesiyle yapılan bir salata geldi. Dolapta arpa şehriyesi yerine çok daha güzel bir malzeme buldum. Selva’nın Çorba Keyfi serisindeki “kulaklı şehriyesi”. Hem görsel açıdan farlıklık yaratmak için birebir hem de lezzetsel açıdan bu salata ile birebir uygun. Annem tavuk suyuna yaptığı çorbada kullandığını söylemişti, ben de kendisiyle mükemmel bir salata yaptım. Aslında Selva’nın “Salata Keyfi” paketlerinde yine bu salata için kullanabileceğiniz boncuk, dirsek gibi farklı çeşitleri de mevcut ama bunun hem şeklini hem de adını:) daha çok sevdim naapim! Klasik sevmeyenlere tavsiye edilir. Hele de buzdolabında biraz soğtun. Farklı ve hafif bir yaz salatası arayanlara.

Ne lazım
½ paket Selva Çorba Keyfi Kulaklı Şehriye
1 büyük (2 küçük) közlenmiş kırmızı biber
2 parça tavuk göğüs eti-250 gr. kadar
1 çay bardağı haşlanmış mısır
2-3 dal taze soğan
½ demet dereotu
3-4 adet kornişon turşu (isteğe bağlı)
3-4 yaprak fesleğen (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 tutam karabiber

Sos için:
1 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Arife tarif

-Yaklaşık yarım paket (2 büyükçe çay bardağı) şehriyeyi tuzlu suda haşlayın. Damak tadınıza göre pişince süzüp biraz zeytinyağı gezdirip kenarda bekletin.
-Tavuk göğsünü zar gibi incecik şeritlere kesip, olabilecek küçük küpler halinde doğrayın. Keskin bir bıçak ve hafif donmuş tavuk kullanırsanız çok daha kolay olur.
-İçine biraz zeytinyağı gezdirdiğiniz teflon bir tavayı iyice ısıtın ve tavukları içine atarak kavurmaya başlayın. Ateşin altını çok az kısıp kavurmaya devam edin.
-Tavuklar pişince (yanmadan/su salmadan) alıp, makarnanın içine boşaltın.
-Kırmızı biberi, taze soğanı, kornişonu, fesleğeni ve dereotunu çok küçük parçalar halinde doğrayın/yeşillikleri incecik kıyın.
-Doğranmış malzemeleri, mısırı ve tüm baharatları tavuklu şehriye ile karıştırın.
-Sos malzemesini kaşıkla homojen hale getirip salata ile karıştırın.


Üff noktası
Ana malzeme şehriye ve kendisi de kibar bir bakliyat olduğundan kalan malzemeleri de küçük doğramanız salatanızın görsel olarak güzel gözükmesini sağlar.

Hiç yorum yok: