11 Aralık 2011

PUMPKIN CHEESECAKE

BALKABAKLI PEYNİR KEKİ

Bu aralar, özellikle de geçtiğimiz iki haftadır, yeni tarifler için baktığım amerikalı websitelerinin heryerinden balkabağı fışkırıyor. Cadılar Bayramı’nda oyulan kabakların içlerinin hemen akabindeki Şükran Günü’nde tatlı olarak değerlendirilmesi amacıyla ortaya çıkmış ekonomik bir davranış biçimi olabilir mi bu acaba:) “Doldurulmuş hindi ve balkabaklı pay” menüsü, birkaç klasik amerikan filmi seyretmişseniz size de yabancı gelmeyecektir. Ne hikmetse bizim de her yılbaşı bir kabak tatlımız olur masada. Bereket, bolluk timsali olaraktan mıdır yoksa yeni yıl kabak tadı verecekse böyle tatlı tatlı olsun diye midir bilemiyorum ama özünde niyetimiz iyi. Ee madem yıl sonuna doğru yaklaşıyoruz bloguma bir balkabaklı tatlı da ben koyayım ki bereketi kaçmasın, tadı bozulmasın! Ama klasik kabak tatlısı yerine çok daha hafif, leziz ve hoş kokulu ve dee kolay bir cheesecake tarifi veriyorum size. Yılbaşı sofralarınızda yer alması dileklerimle;)

Ne lazım?
Tabanı için:
1,5 paket Eti Burçak
1 çay kaşığı tarçın
60 gr. tereyağ
İçi için:
700 gr.Pınar Beyaz (3,5 paket)
450 gr. balkabağı püresi
3 yumurta+1yumurta sarısı
75 gr.krema
300 gr.tozşeker              
½ çay kş. tarçın
1 çimdik muskat rendesi
1 çimdik toz karanfil
2 çorba kaşığı sade kek un
1 çay kaşığı vanilya



Arife tarif
Her cheesecake’de olduğu gibi tereyağını eritip, bisküvileri un haline getirip tarçını da ekleyerek hepsini karıştırıyor ve kelepçeli kabımızın tabanına yayıyoruz. Eşit şekilde dağıtıp tabanı oluşturuyor ve buzdolabında beklemeye alıyoruz. (23 cm.lik kalıp)

Krem peyniri oda sıcaklığında iyice beklettiğinizden emin olun. (Kışın biraz radyatörün üzerinde bekletebilirsiniz) Oldukça yumuşak kıvamlı olması lazım. Sonra hepsini mikserde iyice yumuşayana ve pürüzsüz olana kadar çırpın.

İçine kabak püresini, yumurtaları, yumurta sarısını, kremayı, şeker ve tüm baharatları ekleyin, çırpın. Un ve vanilyayı ekleyip, son kez karışması için çırpın.

Karışımı tabanın üzerine dökün ve 150-160C de 1 saat pişirin. Oda sıcaklığında soğumasını bekledikten sonra en az 4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.

Üfff Noktası
Kabak püresini yapmak için soyulmuş kabakları sadece birkaç kaşık su ile tencereye alın. Daha fazla su eklemeyin, kabak kendi su salacaktır. Önce kaynatın, sonra da orta ateşte iyice pişmelerini bekleyin. Zaten kısa sürede yumuşuyorlar, arada çatal ile ezilip ezilmediklerini kontol edin. Püre olmaya başladıklarında ateşten alıp çatal ile ezin ve soğuduktan sonra kullanın. 

Hiç yorum yok: