16 Aralık 2012

KOPYA ÇEKİLMİŞ SALATALAR:)

Bu Yaka Alışveriş Merkezi’ndeki Carlotta’nın salataları sağlıklı ve doyurucu hızlı yemek istediğimde yolumu değiştirten adreslerden biri oldu. Bu kadar sık ziyaretin sonunda yediğim salatanın malzemelerini evde bir araya getirmeye başladım. Soslarını birebir tutturmak mümkün olmasa da değişik soslar deneyerek her defasında farklı lezzetli karışımlar elde ediyorum. Ayrıca malzemelerin hazırda kolayca bulunup hızlıca bir araya getirilmesi de hazırlığını pratik kılıyor. Denemenizi tavsiye ederim.

(SIDNEY)
Piliç fileto (1/2 haşlanmıştavuktan çıkarıyorum, sadece göğüs eti çok kuru oluyor.)
Meksika fasulyesi ( 1 orta boy konserve)
Kaypa (kırmızı) biber ( 2-3 adet, közlenmiş)
Yaban mersini kurusu ( 1 çay bardağı, suda bekletilmiş)
Turşu ( 2-3 tane büyük salatalık turşusu, küp doğranmış)
Çeri domates (6-7 adet, ikiye bölünmüş)
Salatalık ( 2-3 tane küp küp doğranmış)
Dereotu (1/2 demet)
Maydanoz (1/2 demet)
Taze Nane (1/2 demet)
Taze soğan (1/2 demet)
Mısır ( 1 küçük boy konserve)

Tavuktan parçaları elinizle didikleyerek koparın. (Ne çok ince ne de çok iri) Lokmalık parçalar elde edin.Konserveleri sıcak su ile yıkayıp süzün. Soğan ve diğer yeşillikleri ince kıyın. Salatalığın kabuğunu soymadan boylamasına ikiye bölün. İç çekirdeklerini bir kaşık yardımıyla alın ( salatanızı sulandırmasın), ve küçük küçük doğrayın. Turşu ve biberleri küçük küpler halinde doğrayın. Tüm malzemeleri karıştıp, istediğiniz bir salata sosu ekleyip, servis yapın.


(CANCUN)
Meksika fasulyesi (1 ortaboy konserve)
Nohut ( 1 kutu konserve, kendiniz de haşlayabilirsiniz, 1 gece önceden ıslatın)
1 bardak börülce (iyice haşlayıp, süzün)
1 bardak Bezelye (Iglo Taze Bezelye, çok az süre haşlayın)
Salatalık (2 adet)
Maydanoz ( 1/2 demet)
Kuru üzüm ( 1 çay bardağı, ılık suda bekletilmiş)

Konserveleri sıcak su ile yıkayıp süzün. Salatalığın kabuğunu soymadan boylamasına ikiye bölün. İç çekirdeklerini bir kaşık yardımıyla alın ( salatanızı sulandırmasın), ve küçük küçük doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Diğer tüm malzemeleri hazırlayıp, karıştıp, zeytinyağı, limon, tu karabiber ve bir kaşık hardal eklediğiniz sos ile servis yapın.


 

Hiç yorum yok: