4 Aralık 2011

STIR-FRIED SWEET & SOUR CHICKEN

TATLI EKŞİ TAVUKLU NOODLE
“Bugün ne pişirsem” diyenler için kısa zamanda, hızlı yapılan bir tarif. Tabi gerekli malzemeleriniz varsa! Wok yerine genişçe bir teflon tencere de işinizi görür ama stir-fried denilen teknik wok’da pişirmeyi temsil ediyor.



Ne lazım?
1 paket egg (yumurtalı) noodle
2 yemek kaşığı bitkisel yağ
4-5 adet taze soğan
1 diş sarımsak, ezilmiş
2,5 cm. taze zencefil, ince rende ile rendelenmiş (sevmiyorsanız az kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı paprika
1 çay kaşığı toz kişniş
3 adet büyükçe tavuk göğsü (şeritler halinde, jülyen doğranmış)
100 gr. sultani bezelye (kabuğu ile yenir) ben bulamadığım için tane bezelye kullandım. (Kenarları alınmış taze fasulye de diğer bir seçenek olabilir.)
200 gr. soya filizi
½ kutu bebek mısır konservesi (baby corn)
1 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz, süslemek için taze kişniş ve taze soğan

Arife tarif
1-Bir tencerede biraz tuz ile su kaynatıp, noodleları makarna gibi haşlayın. Yalnız çok kısa sürede pişecekleri için sık sık damak tadınıza göre diriliğini kontrol edin. Süzün ve sıcak kalacak şekilde bir kenarda bekletin (radyatör üstü olabilir)
2-Wok tavanın içine yağı koyun ve ısıtın. Soğanları ekleyin ve fazla ezmeden yağda çevirin. Daha sonra sarımsak, zencefil, toz kişniş ve paprikayı ekleyin. Tavukları da ekleyip karıştırarak 4-5 dakika pişirin.
3-Bezelyeyi, mısırı, soya filizini ekleyin. Üzerine bir kapak örtüp biraz (7-8 dak) pişirin. Sonra noodle’ı ekleyin.
4-Mısırunu, soya sosu, limon suyu ve şekeri bir kapta karıştırın ve wok’a ekleyin. Sosu çektirin ve üzerine ince doğranmış taze kişniş ve taze soğan serperek hemen servis edin.

Üff noktası
Noodle, soya sosu, baby corn, taze zencefil… Bunların her an elinizin altında bulunmayan malzemeler olduğunu kabul ediyorum ama artık birçok büyük süpermarketten kolayca temin edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: