4 Şubat 2011

Patates Salatası

Basit bir patates salatasını şık bir sunumla çok cazip kılabilir, şık görüntüsüyle ve sade lezzetiyle parti masanızın baş köşesine koyabilirsiniz.

Ne lazım?
5 büyükçe patates (10 kişi için)
2 su bardağı süzme yoğurt
1 demet derotu
2 diş sarımsak
3-4 adet salatalık
Tuz





 








Arife tarif
  • Patatesleri önceden haşlayıp doğramak yerine önce soyun, küçük küpler halinde doğrayın ve bir tencerede kaynattığınız suya ekleyerek haşlanmaya bırakın. Zardan biraz büyük olsa yeterli, çok büyük yapmayın, kibar görünsün:)
  • Bu esnada salatatalıkları soyup, bir kabın içine rendeleyin. Suyunu iyice sıkın ve bir kenara alın.
  • Sarımsağı soyup, ezin, dereotunu incecik kıyın.
  • Patatesleri haşlanınca süzün ve bir süre soğumaya bırakın.
  • Derince bir kapta tüm malzemeleri karıştırın ve tuzunu ekleyin.
Küçük bardaklara ya da minik kaselere bölüştürerek, içine birer kaşık ile servis edebilirsiniz. Malzemelerin miktarlarını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Gözkararı uygulamalar bu tarifi bozmaz. Ancak salatalığı bol tutmak, sulandırma ihtimalinden ötürü iyice suyunun sıkılmasını gerektirir.

Hiç yorum yok: