26 Temmuz 2011

AMERİKALI TARİFLER

CLUB SANDWICH




Şef, “bugün club sandwich yapacağız” dediğinde “eyvah” dedim , “sandwich yapmayı öğrenmek için mi geldik burayaL ”. Yanılmışım. Bu klüp sandviç denilen mereti yaparken sandviç olarak küçümsediğim yiyeceğin ekmek arası peynirden öte bir şey olduğunu anladım. Şiddetle denemenizi tavsiye ederim. Şahane bir lezzet. “O kadar malzemeyi bana da koysan ben de güzel olurum” diye düşünebilirsiniz ama hem görsel hem de midesel anlamda doyurucu oluyor. Ayrıca sandviç yaparak hava atabileceğiniz bir tariftir bu, söyleyeyim. Yanına da bolca patates kızartın, sorun bakalım kim beğenmiyormuş sizin yemeklerinizi!


Ne lazım?
3 dilim tost ekmeği (büyük olanlardan bulursanız daha iyi olur ama kepekli filan olmasın)
1 dilim dana jambon
1 dilim taze kaşar
2 adet kornişon turşu
½ dilim domates
1 yumurta
1 yemek kaşığı mayonez
100 gr. tavuk göğsü
Marul
Sarımsak
Limon
Pul biber

Arife tarif?
  •  Önce tavuğu biraz inceltip (bıçakla keserek düzleştirebilir veya ağır bir şeyle dövebilirsiniz naylon poşet arasında) zeytinyağı, bir diş ezilmiş sarımsak, limon suyu ve pulbiberden oluşan sosa yatırıp marine edin. ( 1 sa. yeterli) Vakit yoksa siz diğer malzemeleri hazırlayan kadar bekleyedebilir.
  • Tavuğu iyice kızdırdığınız tavada, biraz zeytinyağı ile pişirin. Alt üst yapıp kızartın.
  • Başka küçük bir tavaya biraz tereyağ alın ve eritin. Bu esnada bir yumurtayı çırpın ve tavadaki tereyağa dökerek küçük bir omlet yapın.
  • Ekmekleri çok değil hafif kızartın. Ve kat çıkmaya başlayın! 

Bir dilim ekmeğin içine mayonez sürün.
Üzerine jambon,
Üzerine turşu,
Üzerine tavuk,
Üzerine bir dilim domates,
Üzerine yeşillik,
Üzerine bir dilim ekmek (ama yine iç kısmına mayonez sürülmüş)
Ekmeğin üzerine omlet,
Üzerine turşu,
Üzerine kaşar,
Üzerine bir dilim domates,
Üzerine yeşillik,
Üzerine bir dilim ekmek (tabii ki iç kısmına mayonez sürülmüş)

Böylece 3 dilim ekmekle kat kat sandviçiniz neredeyse hazır. Kendiniz yiyecekseniz buyurun götürün afiyet olsun ama bir servis etme durumu varsa görsel açıdan bir iki dokunuş gerekiyor.

Sandviçe 4 köşesinden biraz içe doğru 4 adet çöp şiş batırın. Sonra önce kenarlarındaki sert kısımları almak için testere bir bıçak ile 4 kenarı tıraşlayın. Sonrasında da diagonal olarak (ortadan çapraz) olarak bölün. Böylece nur topu gibi 2 adet üçgen sandviçiniz oldu.  Hemen yiyin.

Üff Noktası
Testere bıçak yoksa sandviçin kenarlarını almak ve ortadan kesmek zor olabilir. Böyle bir durumda parçalamamak için kenarlarını almayıp sadece ortadan kesebilirsiniz. Ayrıca tahta şişleri de parçalar dağılmasın diye batırıyoruz. Kürdan kısa geldiği için tutmaz.


Hiç yorum yok: