Bu tropik nimet benim en büyük zaaflarımdan biri. Seçeneklerden biri
hindistancevizli ise birinci bellidir benim için. Dondurmacıya mı gidilecek, portföyde hindistancevizli dondurma varsa kaçırmam.
Cheesecake Factory’de menüye ilk bakış: Hindistancevizli Cheesecake var mı?
Sütlü tatlıların üzerine zengin zengin gerinen şamfıstığına yan gözle bile bakmadan
hep onu serperim. Annemin kakaolu pudingi ile balayındaki çift gibi iyi anlaşırlar. Janjanlı paketlerdeki bisküvilerin, kaplamalı
çikolataların hindistancevizli çeşitlerini üreten markaların pazar payına bolca
katkıda bulundum sırf bu masum beyaz yüzünden. Marketlerde meyvesini görmeye başladığımda
kırmak için kendimi doğrama pahasına giriştim kesici aletlerle, bir lokma o
tatsız tuzsuz beyaz etinden tatmak uğruna. Sütü ile tanıştım raflarda; asya
yemeklerinde kullanmak bir yana kendisi ile panna cotta yaptım aromasını daha
fazla tadabilmek adına. Sonra baktım kuruyemişçide kurusu bakıyor bana şerit
şerit. Ofiste atıştırmalık yaptım onları da. Sadece yemek içmek değil mesele.
Hindistancevizli oda kokusu, araba kokusu, krem, vücut spreyi, dudak kremi, duş
jeli, şampuan..vs., yürüyen bir coconut olmak pahasına hepsini sür sürüştürdüm,
tak takıştırdım. Yetmedi bana. Yurtdışına gittiğimde doğal hatta rendelenip
nemli şekilde paketlenmişlerini buldum, daha yoğun aromalılarını. Paket paket
taşıdım görmemiş misali. O paketleri de hep ağzıma layık tarifler için
sakladım. İşte onlardan biri var aşağıda. Hindistancevizini sevene de sevmeyene
de armağan olsun:)
110 gr. ( 1 su bardağından 1 parmak fazla) tozşeker
1 adet yumurta
50 gr. (2 yemek kaşığı) bal
225 gr. (2 su bardağından 1 parmak eksik) un
3 yemek kaşığı hindistancevizi
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için: 90 gr. ( 1 su bardağı) Hindistancevizi
Ne
lazım?
125 gr. oda sıcaklığında beklemiş yumuşamış tereyağı110 gr. ( 1 su bardağından 1 parmak fazla) tozşeker
1 adet yumurta
50 gr. (2 yemek kaşığı) bal
225 gr. (2 su bardağından 1 parmak eksik) un
3 yemek kaşığı hindistancevizi
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için: 90 gr. ( 1 su bardağı) Hindistancevizi
Arife tarif:
- Tereyağı
ve toz şekeri iyice birbirine yedirin ( mikser ya da tahta kaşık ile)
- Sırası
ile yumurta, bal ve hindistancevizini yedirin.
- Un
ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.
- Ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın, her bir parçayı
hindistancevizine bulayın. (hindistancevizini düz bir zemine döküp, hamuru
üzerinde yuvarlayın)
- Yapışmaz
ya da yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizip 12-15 dakika 160 derecede
önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder