8 Aralık 2012

KAHVELİ KURABİYE



Ne lazım?
50 gr. ( 2 yemek kaşığı) toz şeker
125 gr. oda sıcaklığında beklemiş tereyağı
180 gr. (1,5 su bardağı) un
60 gr. (1 su bardağı) çekilmiş ceviz
1 adet yumurta sarısı
2 çay kaşığı neskafe
2 çay kaşığı sıcak su
Üzerine serpmek için: 100 gr. toz şeker ( 1 su bardağı)

Arife Tarif

  • Tereyağı ve toz şekeri iyice birbirine yedirin ( mikser ya da tahta kaşık ile)
  • Unu ekleyin, kaşıkla karıştırın.
  • Ceviz ve yumurta sarısını da ilave edin.
  • Neskafeyi sıcak suda eritin ve hamura ekleyin.
  • Hamuru 30-45 dak. dinlendirin (buzdolabında bekletebilirsiniz)
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Ben 5 cm. uzunluğunda çubuklar yapıp sonra uçlarını kıvırıp ay şekli verdim.
  • Yağlı kağıt serili ( yapışmaz) tepsiye dizip, üzerine toz şeker serpin.
  • Önceden ısınmış 155-160 derece fırında 12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra isteğe göre çok az türk kahvesi serpebilirsiniz.


  * Tarif: Beyaz Fırın'dan Yeni Çıkmış Kurabiyeler



1 yorum:

ekemiş eke dedi ki...

Kahve ve kurabiye sever olarak denemek farz oldu.Ellerinize sağlık Kokoş hanım :)