7 Kasım 2009

MEKSİKA FASULYESİ SALATASI

SALATA GÜNLERİ



Kış kapıda. Yazın sereserpe sokaklara atılan bünyeler, kış mevsimi ile birlikte eve tıkılma durumlarında eğlenceli vakit geçirme yolları arayışında. Hanımlarımız yazlıktan döndü, çocukları okula gönderdiler, altın ve para günlerine yeniden start verdiler. Beyler lig maçlarını izlemek için evdeki en geniş ve en rahat koltuğun rezervasyonunu yaptırdılar bile. Öyle ya da böyle, kadın, çocuk, erkek, yaşlı, genç.. evde geçireceğimiz süre yükselen bir trende geçti. Bununla paralel olarak yükselen homini gırtlak trendinin yazın verilen kiloları karnımıza ve popomuzda gerisin geriye yerleştirmesi kaçınılmaz. Ne de olsa ev partisi, altın günü dediğin yemesiz içmesiz çekilmez. O zaman ben üzerime düşeni yapayım, seçimi size bırakayım. İşte size kilo olarak geri dönmeyecek, doyurucu, sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli salata tarifleri! Üstelik hem malzeme temini hem de hazırlaması çok vaktinizi almayacak.



MEKSİKA FASULYESİ SALATASI

Oldukça basit bir salata, çoğu malzemesi konserve olduğundan bunun neresi sağlıklı diyenleriniz olabilir ama yediğiniz su böreği ya da bir kase cipse göre oldukça sağlıklı olduğunu hatırlatırım! Ev partileri için ideal. Malzeme miktarını iki katına çıkararak büyükçe bir kase içinde yanında kızarmış ekmekle ya da ızgaranın yanında servis edebilirsiniz. Izgara köftenin yanına çok yakışıyor.




Ne lazım?
Salata malzemesi:
1 su bardağı konserve meksika fasulyesi (1 küçük boy konserve)
1 su bardağı haşlanmış konserve mısır
1 kahve fincanı dilimlenmiş siyah zeytin
1 büyük veya 2 küçük kırmızı (kapya) biber
250 gr. mantar (vaktiniz yoksa konserve de kullanabilirsiniz)
4-5 dal taze soğan

Sos malzemesi:
1 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 limonun suyu
Pulbiber
Tuz

Arife Tarif
1-Mantarları yıkayıp, 4’e bölmek suretiyle dilimleyin, dilimlenen mantarları limonlu suya atın. (Kararmamaları için) Daha sonra 1 limonu sıktığınız suda 5 dakika kadar haşlayın. Bu hem mantarları yumuşatacak hem de limonlu su kararmalarını önleyecek.
2-Kapya biberi küçük küçük, zar şeklinde doğrayın.
3-Taze soğanı incecik kıyın.
4-Konserve fasulye ve mısırı kaynar suda yıkayın.
5-Zeytinlerle birlikte derince bir kapta tüm malzemeyi birbirine karıştırın.
6-Sos malzemesini karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok: