Ispanağı sevmeyip “fitamin” olsun diye yemenin yollarını arayanlar vee sevip de yemenin her türlü yolunu arayanlar! Bu tarif sizlere gelsinJ
Ne lazım?
500 gr. patates
500 gr. ıspanak
½ demet maydanoz
1 küçük (aida değil) çay bardağı sıvı yağ
2 tepeleme kaşık un (kepekli olur, galeta unu olur)
2 yumurta
1 su bardağı rende peynir (taze kaşar veya beyaz)
Muskat rendesi (yok derseniz kabul ama artık her markette görüyorum!)
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz (peynirde tuz olduğun unutmadan koyun)
Arife tarif:
-Patatesi haşlayın ve rendeleyin.
-Ispanağı iyice yıkadıktan ve ayıkladıktan sonra (yaprak kısmını kullanıyoruz) kaynar suya batırın, biraz bekletin, yumuşayınca çıkarın, süzün ve irice/kabaca doğrayın. (Bu aşama yerine ıspanağı soğan ile de çok az öldürebilirsiniz, daha lezzetli olur)
-Maydanozu incecik kıyın.
-Tüm malzemeyi derince bir kasede karıştırıp, yapışmaz bir tepsiye dökün.
-Üzerine ek olarak taze kaşar, susam serpebilirsiniz.
-180C'de 30 dakika pişirin ve soğuyunca servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder