26 Şubat 2012

FIRINDA ISPANAKLI PATATES


Ispanağı sevmeyip “fitamin” olsun diye yemenin yollarını arayanlar vee sevip de yemenin her türlü yolunu arayanlar! Bu tarif sizlere gelsinJ

Ne lazım?
500 gr. patates
500 gr. ıspanak
½ demet maydanoz
1 küçük (aida değil) çay bardağı sıvı yağ
2 tepeleme kaşık un (kepekli olur, galeta unu olur)
2 yumurta
1 su bardağı rende peynir (taze kaşar veya beyaz)
Muskat rendesi (yok derseniz kabul ama artık her markette görüyorum!)
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz (peynirde tuz olduğun unutmadan koyun)

Arife tarif:
-Patatesi haşlayın ve rendeleyin.
-Ispanağı iyice yıkadıktan ve ayıkladıktan sonra (yaprak kısmını kullanıyoruz) kaynar suya batırın, biraz bekletin, yumuşayınca çıkarın, süzün ve irice/kabaca doğrayın. (Bu aşama yerine ıspanağı soğan ile de çok az öldürebilirsiniz, daha lezzetli olur)
-Maydanozu incecik kıyın.
-Tüm malzemeyi derince bir kasede karıştırıp, yapışmaz bir tepsiye dökün.
-Üzerine ek olarak taze kaşar, susam serpebilirsiniz.
-180C'de 30 dakika pişirin ve soğuyunca servis yapın.

 Çay saatinde börek yerine sağlıklı bir alternatif olacağı gibi et yemeklerinin yanına da yakışır. Çocuklar tarafından da pek bi sevilir.

Hiç yorum yok: