24 Mart 2013

Gerçek İtalyan: Kupta Tiramisu - Çilek ile


Ne lazım?
3 yumurta sarısı
1/2 su bardağından bir parmak eksik (90 gr.) toz şeker
250 gr. mascarpone peyniri ( Migros'ta Trakya Çiftliği'nin var, 350 gr.ı 10,90TL)
1 paket taze (çiğ) krema
1/2 su bardağından bir parmak eksik (60 gr.) pudra şekeri
3 çorba kaşığı toz neskafe
3 çorba kaşığı likör veya baileys (miktarını damak zevkinize göre artırabilirsiniz)
1 paket kedi dili bisküvi
200 gr. çilek, minik küpler halinde doğranmış
Kakao (üzerine serpmek için)
 


Arife tarif
Yumurta sarılarını toz şekerle rengi açılıp kıvam alana dek çırpın. Mascarpone'yi ekleyin.
Ayrı bir kapta pudra şekeri ile kremayı sertleşene dek çırpın.
Kremayı spatula ile peynirli karışıma (çok söndürmeden) yavaşça ekleyin.
Likör ve neskafeyi bir bardak (ılık) su ile karıştırın ve bir kaba alın.
Tatlıyı yapacağınız kupların dibine bir kaşık hazırladığınız peynirli kremadan koyun, üzerine çileklerden serpiştirin. Üzerine kahveli karışıma batırıp ıslattığınız kedi dilinden 2 adet koyun ve hafifçe bastırın. Üzerine tekrar kremadan koyup, tel süzgeç ile kakao serpin ve buzdolabına alın.

Üff noktası
İçinde çiğ yumurta sarısı olduğundan tarifte "çok taze" yumurtalar kullanmaya ve 1 günden fazla bekletmeden tüketmeye özen gösterin. 



 

Hiç yorum yok: