


2 adet büyükçe kereviz
2 adet yeşil ekşi elma
1 adet ayva
400-500 gr. süzme yoğurt
Dereotu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz
Arife Tarif
1-Kervizleri, ayvayı soyun, elmaları yıkayın (soymayın)
2-Rendenin iri tarafıyla tüm sebze ve meyveleri genişçe bir kabın içine rendeleyin.
3-Rendeleme işlemi sırasında kereviz, elma ve ayvanın kararmaması için üzerlierine limon suyundan ekleyin.
4-Tüm rendelenmiş malzemeyi süzme yoğurt, zeytinyağı ve ince kıyılmış dereotu ile karşıtırıp, tuzunu ilave edin.
5-Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.

Rende işlemi zaman aldığı için kereviz ve ayvayı soyar soymaz gelişigüzel limon ile ovup bekletirseniz kararma riskini en aza indirgersiniz.
Salatanın kararmaması görsel açıdan güzel görünmesi için şart!

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder