Ne lazım?
½ kase aşurelik buğday
1 kase börülce (Maş fasulyesi)
1 kase yeşil mercimek
3-4 kaşık konserve haşlanmış mısır
10 adet kuru erik (çekirdekleri çıkarılmış)
6-7 adet kuru incir (4’e bölünmüş)
2-3 çorba kaşığı nar tanesi
½ su bardağından biraz fazla tulum peyniri
½ su bardağı ceviz irice kırılmış
5-6 adet kokteyl domates
5-6 yaprak yeşillik (marul, kıvırcık ya da endiv olabilir)
Sos için; ½ su bardağı nar ekşisi, 5-6 çorba kaşığı zeytinyağ, tuz, karabiber, ½ limon suyu (Sosu ekşi olacağından nar yerine erik ekşis de kullanabilirsiniz.)
-Tahılları yani buğday, börülce ve mercimeği 1 gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp hepsini ayrı kaplarda haşlayın. Mercimek ve börülce buğdaya göre daha çabuk pişerler. O nedenle hepsini aynı kapta haşlamak bazılarının püre haline gelmesine neden olabilir.
-Eriklerin çekirdeklerinin kolay çıkması için bir süre suyun içinde bekletebilirsiniz. Çekirdeklerini çıkardağınız erikleri tekrar kesmeye gerek yok, bütün olarak kalabilirler. İncirleri de ya boyuna ya da enine 4’e bölerek irice doğrayın.
-Domatesleriniz çok küçükse hiç bölmeyin, biraz irilerse sadece ortadan ikiye kesin.
-Yeşillikleri de bıçak yerine elinizle koparın. Onları da çok küçük parçalar yerine daha iri parçalar halinde koparmaya gayret edin.
-Tüm malzemeleri geniş bir kasede bir araya getirin.
-En son sos malzemelerini karıştırıp, biraz buzdolabında soğutup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder