26 Eylül 2010

LİMONLU & HAŞHAŞLI KEK

Haşhaş çok kullanmadığımız bir malzeme olabilir ancak bu kekin içinde ağızda bıraktığı çıtır çıtır hissiyat şahane. Ölçüleri bir pasta şefinden temin ettiğim için bir mutfak terazisi olmadan yapılmazmış gibi geliyor ancak parantez içinde yaklaşık ölçülerini evdeki mutfak aletlerini kullanarak nasıl yakalayacağınızı belirttim. Kolay gelsin!


 Ne Lazım?
135 gr. Tereyağı (paketlerin üzerinde 50.gr’lık çizgilerden keserek ayarlayabilirsiniz)
270 gr. Tozşeker ( 1 + 1/3 su bardağı)
270 gr. Un ( 2 su bardağı un)
4 yumurta
30 gr. limon suyu (2 limonun suyu)
12 gr. limon kabuğu rendesi (3 limonun kabuğu)
80 gr. Haşhaş ( ½ su bardağı)
20 gr. (2 paket) kabartma tozu
Arife Tarif
Önce yumurta ve şekeri mikserle çırpıp, iyice kabartın. Sonra buna tereyağı (erimiş), limon suyu ve limon kabuğuu ekleyin. Diğer tarafta tüm katı malzemeyi (un, tozşeker, haşhaş, kabartma tozu) bir kaba alın ve sıvı karışımı bunun üzerine döküp mikser yardımı ile çırpın.


İşte bu kadar. Ben bu sırayı sevmedim diyenleriniz varsa ya da işiniz acele ise tüm malzemeyi bir kaba alıp mikser ile çırpabilirsiniz de.

Kek karışımını yağlanmış bir kek kalıbına ya da teflon bir tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170C fırında pişirin.

Fırından aldıktan sonra iyice soğumasını bekleyin. Dr. Oetker’in çikolatalı glazürlerinden (Cake Icing) birini kaynar suda yumuşattıktan sonra kekinizin üzerine bir fırça ya da bıçak yardımı ile sürebilirsiniz. Evde varsa bir miktar çikolatayı
benmari usulü eritip sürmek de mümkündür.

Hiç yorum yok: