12 Şubat 2011

TAVUK TANDORİ


İşte size sadece partiniz için değil akşam eve geldiğinizde bile hemen hazırlayıp afiyetle yiyebileceğiniz şahane bir tarif. Lütfen "neee karanfil mii!!??" demeyin ve deneyin. 





Ne lazım?
Marine sos;
2 gr. kimyon
2 gr. toz kişniş
2 gr. toz chili
2 gr. toz karanfil
2 kaşık zeytinyağı
200 gr. tavuk göğsü



Arife tarif
*Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Çok büyük olmasınlar pişmezler, ama kuşbaşı kadar da küçük yapmayın ki tek atımlık olabilsinler. 
*Baharatları zeytinyağı ile karıştırarak macun haline getirin.
*Tavukları bu karışımda 3-4 saat (buzdolabında) marine edin.
*Daha sonra tavukları yağsız ve yüksek ateşte bir tavada pişirin.
*Aşağıda tarifini verdiğim dip sos ile servis yapın.
*Tavuk parçalarının her birine bir kürden takabilir veya bir kaseye koyup, yanında kürdan ile servise sunabilirsiniz.

Üff noktası
Tüm baharatlar macro marketlerde var. Oralara gidemem derseniz alternatifleri de şöyle: karanfili küçük marketlerde bile bulabilirsiniz, havanda dövüp, içindeki sert parçaları elerekte elerseniz toz karanfil olur. Kişnişin de tozunu bulamamanız halinde taneli olanını havanda döverek kullanmak mümkün.Toz chili yerine de acı pul biber veya isot olabilir.

Dip Sos
4 dal taze nane (incecik kıyın)
5 gr. kuru nane
1 diş sarımsak (ezilmiş)
10 gr. krema
50 gr. süzme yoğurt
Biraz tuz

Tüm malzemeleri karıştırın ve tavukların yanında servis edin.
Dip sosun kullanım alanı yine sizin damak zevkinize kalmış tabii ki. Patates kızartması, cips, sosis...

Hiç yorum yok: