7 Kasım 2009

ARPA ŞEHRİYESİ SALATASI

Hep çorbanın içinde görmeye alıştığımız arpa şehriyesini bir de salata olarak tüketmenizi tavsiye ederim. 5 dakika da pişiyor, çabucak salata oluveriyor.




Ne lazım?
Salata malzemesi:
250 gr. arpa şehriyesi
7-8 adet kornişon turşu
1 kutu konserve hazır garnitür
1 demet dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Sos malzemesi:
1 çorba kaşığı mayonez
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı sumak
Tuz
Karabiber





Arife Tarif
1-Arpa şehriyesini 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın.Süzüp genişçe bir kaba alıp, zeytinyağı ile karıştırın ve soğumaya bırakın.
2-Kornişon turşuları küçük küçük doğrayın ve garnitürü sıcak sudan geçirin.
3-Garnitür, turşu ve ılınan arpa şehriyelerini karıştırın.
4-Mayonezi limon suyuna ekleyerek çatalla hafifçe çırpın. Salata malzemesine ekleyin.
5-Üzerine sumak serpin ve en son kıyılmış dereotunu ekleyerek tüm malzemeyi bir kez daha karıştırın. İsteğe göre tuz ve karabiber ekleyin, dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Üff Noktası
Arpa şehriyesi çabuk haşlanıyor, lapa olmasın dikkat edin.



Hiç yorum yok: