30 Ekim 2016

KİMYONLU PÜRE YATAĞINDA FRAMBUAZLI GRAVYER KREMALI FIRINLANMIŞ BONFİLE


Ne lazım? ( 2 kişilik) 

125 gr.lık  (bir büyük parça) bonfile
Taze Biberiye
1-2 diş sarımsak
300 gr. patates
30 ml. zeytin yağı
Tane kimyon
Bir avuç dolusu donmuş ya da taze frambuaz
1/2 bardak rendelenmiş gravyer peyniri
30 ml. ( 1/4 bardak) krema
Taze tarhun otu

Arife tarif

Eti zeytinyağı, biberiye ve sarımsak ile marine edin.

Patatesleri soyup, dilimleyip, haşlayın. Süzdükten sonra bir el blenderı ile biraz zeytinyağı katarak yapışkan bir püre haline getirin. İstediğiniz kadar tane kimyon ve tuz atıp, yapışmaz bir teflon tavaya alın. Servisten önce biraz daha zeytinyağı ekleyip, tavada çevirerek ısıtın.

Frambuazı püre yapıp, ince tel süzgeçten iyice süzdürün. Kalan sulu karışımı küçük bir tavada çektirin, koyu bir sos olsun. İçine krema ve peyniri ekleyin, peynir eridiğinde koyu kıvamlı bir sos olacak.

Eti kızgın tavada arkalı önlü mühürleyin ve 200 C fırında, 8-10 dakika pişirin.

Püreyi tabağa yayın, bonfileyi üzerine dilimleyerek yerleştirin, üzerine sosu gezdirip, biraz kıyılmış tarhun ile servis edin.


Hiç yorum yok: