6 Kasım 2016

ÇITIR YUFKALAR ARASINDA LAVANTALI BAL KABAĞI




Ne lazım?

250 gr. bal kabağı
200 gr. toz şeker
500 ml. su
1/2 paket baklava yufkası
3-4 gr. kuru lavanta
50 gr. tereyağı

Arife tarif

Bal kabağını küçük küpler halinde doğrayıp, su, şeker, lavanta ile tencereye alın.  Önce kaynatıp sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pişen kabakların suyunu süzün, bu şerbeti soğuması için kenara alın.
Bal kabaklarını blender ile püre yapın. İçinde küçük lavanta parçaları da ezilecek.

5 adet yufkayı üst üste koyun ( 1 yufkayı boydan keserek bir 2 dikdörtgen elde edebilirsiniz) 

Üzerine ocakta erittiğiniz tere yağından bolca sürün.  5 yufka daha alın ve bu mevcut 5 katı üzerine koyun ve yine üzerini yağlayın. Bu şekilde 4 tane 5'li katman olacak. 4. katmanın üzerine bal kabağı püresini koyun. Üzerine yine 5'li yufkadan 4 katman daha çıkın.

200 C de 25-30 dak pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğumuş şerbetten 2-3 kepçe dökün. 



Hiç yorum yok: