1 Şubat 2013

CAPRI USULÜ ÇİKOLATALI ve BADEMLİ TURTA

Sufle ile uğraşamam, uğraşsam da tutturamam diyenler! Bu size göre. Lezzette sufle ile yarışır, yapım kolaylığı ile sufleyi döver. 






























Ne lazım?

100 gr. toz badem
100. gr. tereyağı ( oda sıcaklığında)
100 gr. toz şeker
100 gr. çikolata (%70 kakao)
2 yumurta

Arife tarif

-Kekleri yapacağınız kaplarını ( tercihen sufle kabı ama olmazsa ısıya dayanıklı kase/nescafe fincanı boyutlarında ısıya dayanıklı bi kap filan olur) bir miktar tereyağı ile yağlayıp, içine un serpip fazlasını silkeyeleyin. Kenarlara da gelsin. Böylece kaplarınız yapışmaz özellikte olacak.

-Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Sarısını elinizdeki şekerin 2/3 ü ile çırpın. (1/3 ünü aklar için kullanacağız) İçine tereyağını, toz bademi, kakaoyu ve ince kıydığınız çikolatayı ekleyip, karıştırın.

-Yumurta akını kalan şeker ile çırpın, kar gibi olana dek çırpın ama çok katılaşmasına gerek yok.

-Sonra akları çikolatalı karışıma yavaşça tahta bir kaşık ya da spatula yardımı ile yedirin.

-Karışımı kaplara doldurun ve 175 derece fırında 20/25 dak. pişirin. İçi biraz yumuşak kalmalı. 

-Ilınınca ters çevirip, üzerine tel süzgeç ile pudra şekeri serpin. Çeşitli reçeller, orman meyveleri veya dondurma ile servis edebilirsiniz..

Üff noktası

Karışımı kaplara doldururken tepeleme koymayın, kabaracağı için yer bırakın.
Akları çikolatalı karışıma karıştırırken çok ezilip sönmemesine dikkat edin.
Çok pişirmeyin! Bırakın içi biraz yumuşak kalsın, soğuyunca toparlıyor.
Eğer bir gün önceden yapmışsanız servis yaparken hafif ısıtın.

    





 

2 yorum:

Burcin Toprakçıoğlu dedi ki...

En yakın zamanda tarifinizi denemem lazım harika gözüküyor

Sema dedi ki...

Elinize sağlık Harika bir turta olmuş afiyet olsun size :( Şimddi olsa çok güzel olurdu sevgilerimle..