29 Aralık 2012

YENİ YIL KURABİYELERİ Volume Bilmemkaç..

Geçen sene yaptığım süslü yeni yıl kurabiyelerimin “yeme de yanında yat” imajları kurabiyelerin dekoratif amaçlı kullanımını getirdiğinden, bu sene bir potbori çalışması denedim. İçini görme heyecanı ile illa ki açılacak olan paketlerden çıkan kurabiyelerin tadına bakılsın diye de paketler şeffaf değil. Kraft kağıttan kesekağıtları yapıldı, tepsi tepsi kurabiyeler pişirildi, paketler doluruldu ve süslendi. Yeni yıl hediyelerim olarak sevenleriyle buluşan kurabiyelerimin hepsi tatlı. Yeni yılın hayatınıza böylesi tatlı bir paket olarak girmesini dileyerek mutlu ve sağlıklı seneler.



Marmelatlı Kurabiye:
150 gr. oda sıcaklığındaki tereyağını 1 bardak toz şeker ile karıştırın. 1 yumurta, 1 su bardağı toz badem ve 2 bardak un ekleyerek bir hamur yapın. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın, ortalarına parmağınızla basıtırıp küçük çukur yapın. Bu çukurlara bir buzdolabı poşeti ya da sıkma torbasıyla dilediğiniz çeşit marmelat sıkıp ( çay kaşığı da yardım edebilir) 160 derece fırında 15-18 dak. pişirin.
 
Tarçınlı Kurabiye:
120 gr. tereyağı ( oda sıcaklığında), ½ su bardağı sıvı yağ, ½ su bardağı pudra şekeri ve ¾ su bardağı toz şeker ile karıştırın. 1 adet yumurta, bir tutam tuz, ½ çay kaşığı karbonat ve 2,5 su bardağı unu da ekleyip bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp, 1 su bardağı toz şeker ve 2 çay kaşığı tarçın karışımına bulayıp, 160 C de fırında 12-15 dakika pişirin.  

Vişneli & Fıstıklı Mini Çay Keki:
50 gr. tereyağını eritip, soğuması için bir kenara alın. 6 adet yumurta akına 1 su bardağı toz şekeri yavaş yavaş ekleyerek mikser ile kar haline gelene dek çırpın. Bu karışıma 2/3 su bardağı toz fıstık, 1 su bardağı un ve 1 çay kaşığı dr oetker damla sakızı aromalı vanilya ekleyip çırpmadan yavaşça karıştırın. Tereyağını da ekleyip, spatula ile karıştırdıktan sonra mini kek kalıplarına doldurun. Ortalarına bir adet vişne batırıp, 15-18 dakika 165 C fırında pişirin. Çıkınca üzerini pudra şekeri ile süsleyin.   
 
Hindistancevizli Kurabiye:
1/3 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker ve 1 yumurtayı çırpın. İçine 2 yemek kaşığı un, ½ çay kaşığı vanilya ve ½ çay kaşığı kabartma tozunu ekleyin. 3 su bardağı hindistan cevizini de katıp, ceviz büyüklüğünde parçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 160C de önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: