19 Mart 2017

KIYMALI KREP KATLARI

Tarif biraz uğraştırıcı gözükse de iyi bir ön hazırlık yapıldığında tam herkes sofrayken fırından çıkarıp, taze ve sıcak servis imkanı tanıdığından masada çığlık çığlığa bir aksiyon yaratabilirsiniz. Bir gün önceden yapıp kafanızdan atabileceğiniz kalabalık sofralar için bir ana yemek, ıspanak, soğan, çam fıstığı ve biraz pastırma ile hazırladığınız iç ile yaparsanız da kahvaltıda yanına kimsenin bir şey sormayacağı bir hakimiyet elde edebilirsiniz. Ara malzemeler için pek tabi sizin yaratıcılığınızın önüne geçmek istemem. 


Ne lazım?

Krep için;

210 gr. un (1,5 su bardağı)
600 gr. süt (2,5 su bardağı)
4 adet yumurta
Bir çimdik tuz

Beşamel sos için;
60 gr. tereyağı
50 gr. un
1 lt. süt
Tuz, karabiber, muskat

Kıymalı içi için;
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
1 havuç
1 kereviz sapı
2 domates rendesi
½ su bardağı bezelye
Taze kekik
250 gr. dana kıyma
Rendelenmiş kaşar peyniri

Arife tarif

Krepler için; Önce yumurtaları sonra da unu ekleyerek unlu karışımı çırpın. Süt ve tuzu ekleyin.
Çırpma işlemini tel çırpıcı ile yapın, mikser kullanmayın. Bu karışımı mümkünse tel süzgeçten geçirip buzdolabında en az 1, idealde 8 saat dinlendirin. Krepleri yağlanmış ve iyi ısınmış yapışmaz tavada bir kahve fincanı yardımıyla yayarak ve ters yüz ederek pişirin. Bu ölçü ile garanti ( ilk yaptıklarınız başarılı olmayabilir, tava ısındıkça daha iyi krepler yaparsınız) 10-12 adet krep yapabilirsiniz.

Beşamel sos için; tereyağını tencereye alıp eritin, unu ekleyip kavurmaya başlayın. Unun rengi hafifçe değişmeye sararmaya başlayıp dokusu köpük köpük olunca ateşten alıp, soğuk sütü ekleyin, iyice karıştırıp, tekrar ocağın üzerine alın ve kaynayana kadar pişirin. Tuz, biber ve rendelenmiş muskat ekleyin.

İç malzeme için; zeytinyağını tavaya alın, sırasıyla küp doğranmış soğan, havuç ve kereviz sapını ekleyin. Kıymayı, domates püresini ekleyip, kekik, tuz ve biber ile pişmeye bırakın.

Kelepçeli kalıba krep, beşamel sos, kıyma ve kaşar peyniri sırasıyla 10 adet krep tamamlanana dek
döşeyin. En üste kaşar serpip, 180 derece fırında 15-20 dak. Pişirin.

Hiç yorum yok: