12 Mart 2017

HAMSİLİ TACO




Malzemeler
224 gr. un
58 gr. eritilip, ılıtılmış margarin ( tereyağ değil!)
1 çay kaşığı tuz
108 gr. su

İç malzeme:
10 adet temizlenmiş hamsi
100 gr. mısır unu
2 adet bebek turp
Roka, marul

Tartar sos:
100 gr. mayonez
5-6 dal maydanoz - çok minik doğranmış
¼ kuru soğan – çok minik doğranmış
1 çorba kaşığı kapari - çok minik doğranmış
10 adet kornişon turşu - çok minik doğranmış
1 dolu çorba kaşığı dijon hardal
½ limon suyu
Tuz, karabiber

Arife Tarif
  • Unu genişçe bir kaba alıp, ortasına sıvı malzemeleri ve tuzu ekleyin. Karıştırarak hamur yapın.
  • Hamuru 18 eşit bezeye bölüp, her birini daire şeklinde mini yufkalar açın.
  • Hamuru çatalla delin.
  • Önceden ısıtılmış çok kızgın tavada arkalı önlü pişirin.
  • Hamsileri iyice kurulayıp, arkalı önlü tuzlayıp biberleyin.
  • Hamsileri mısır ununa bulayıp sığ yağda kızartın.
  • Tüm sos malzemelerini karıştırın.
  • Yeşillikler, turp ve balıkları pişirdiğiniz taco hamurunun üzerine alın, tartar sosu da en üste ekleyerek, katlayarak servis yapın.
  • Taco hamuru yerine yufka ya da lavaş ile dürüm yaparak da servis edebilirsiniz



Üff noktası: Hamurun ölçüsü hassas olduğu için tam tutması için mutfak tartısı ile yapmanız tavsiye olunur.

Hiç yorum yok: