20 Kasım 2016

CEVİZ VE RICOTTA İLE DOLDURULMUŞ KURU İNCİR



Ne lazım?
12 adet kuru incir ( sıcak suda bekletilmiş)
1 avuç iri kıyılmış ceviz
1 avuç kuş üzümü ( sıcak suda bekletilmiş)
100 gr. ricotta peyniri / lor peyniri
50 gr. labne peyniri
1 çorba kaşığı balzamik sirke

Sos İçin
1/2 vanilya çubuğu, taneleri bıçakla kazınmış
100 ml. su
100 ml. portakal suyu
30 gr. bal
İsteğe bağlı- rom veya likör

Arife tarif
İncirlerin kapaklarını kesin, içlerini elinize genişletin.
Peynirler, ceviz, üzüm ve balzamik sirkeyi bir kapta karıştırın.
İncirlerin içini bununla doldurun.
İncirleri bir fırın kabına alıp, sosu üzerine gezdirin.
Arada sosu üzerine kaşıkla gezdirerek 180C de 15-20 dak. pişirin.
Nane ile süsleyip, dondurma ile servis edin.


Hiç yorum yok: