26 Temmuz 2011

CHOCOLATE CHIPS COOKIE

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

Bu kurabiyenin memleketi: US (Amerika). Özelliği de hem beyaz hem de kahverengi şekeri bir arada kullanırsınız. Bir de damla çikolata olarak da yarı tatlı çikolata ile yaparsanız süper olur. Türkiye’de bulması zor olduğu için herhangi bir damla çikolata kullanmanız olayın büyüsünü bozmaz, üzülmeyin. Zaten ben de bu kurabiyeyi US’den aldığım damla çikolataları kullanmak için yaptım. Motivasyonu görün yani. Çikolatadan kurabiyeye gidiyorum. Tarif bence orijinale çok yakın, Beyaz Fırın’ın kurabiye kitabından. Ofisteki çoğunluk tarafından test edilmiş ve tezahüratlarla karşılanmıştır. Hatta "ben bunun yarısını alıp tadına bakıym" diyenlerin diğer yarısı için peşimden koştukları da gözlemlenmiştir.
  
Ne lazım?
3 su bardağı un (360 gr.)
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
300 gr. oda sıcaklığında beklemiş tereyağı
1 su bardağından 1 parmak fazla esmer şeker (240 gr.)
¾ su bardağı toz şeker (150 gr.)
2 yumurta
2 çay kaşığı vanilya
300 gr. damla çikolata ( 2 su bardağı)
250 gr. iri kıyılmış ceviz (2 su bardağı)


Arife tarif
Kuru malzemeleri yani un, tuz ve karbonatı karıştırın.
Tereyağı, esmer ve beyaz toz şekeri mikser ile çırpın
Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Kuru malzemeleri bu karışıma ekleyin. Çikolata ve cevizi de koyup 1-2 dakika karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş (veya yağlanıp unlanmış) tepsiye hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp aralıklarla dizin.
Önceden ısıtılmış 170C fırında 10-12 dakika pişirin.

Üff noktası
Hamurdan eşit parçalar almak için dondurma kaşığı kullanabilirsiniz, böylece alıp bırakması da kolay oluyor. Aralıkları geniş tutun çünkü kurabiye pişince yayılıyor. O yüzden 2-3 tepsi pişirmek için birkaç tur yapmanız gerebilir, fırın ve tepsinini büyük değilse yarım ölçü ile başlayın. Bu ölçü ile 45-50 adet kurabiye çıkıyor.

1 yorum:

Sinan Yorgancıgil dedi ki...

Bir daha yaptığında haberimiz olursa sevinirim :-)

Sinan Yorgancıgil