Ne lazım?
(4 kişilik)
Semizotu (1 bağ)
2 adet Pancar
150 gr keçi peyniri
(yumuşak, büş)
20 gr krema
Maydanoz, dereotu, nane
4-5 dal taze soğan
1 salatalık
150 gr böğürtlen
60 ml zeytinyağı
1 limon suyu
Tane kimyon ve kişniş
Arife Tarif
Pancarı alüminyum folyoda
200C’de 30 dak. pişirin, kabuklarını soyup, dilimleyin.
Böğürtenleri ezip suyunu
süzün (ince tel süzgeç veya tülbent ile) ve koyuşalana dek kaynatın.
Keçi peynirini krema,
zeytinyağı, tane kimyon ve tane kişniş ile ezin. Rulo yapıp streç filme sarın
ve buzdolabına kaldırın.
Salatalığın kabuklarını elma
gibi soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
Maydanoz, nane, dereotu
ve taze soğanı incecik doğrayın.
Tüm yeşillikleri semizotu
ile karıştırın. Bu karışımı böğürtlen sosu, limon, tuz ve zeytinyağı ile
harmanlayın
Peynirden disk şeklinde
dilimler kesin. Islak bir bıçak yardımcı olacaktır.
Semizotu, pancar ve
peynir sırası ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder